preskoči na sadržaj
Vijesti

UPIS U SREDNJU ŠKOLU!

OBAVIJEST ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

 

 

OBAVIJEST ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Učenici koji ove godine ne završavaju 8. razred u Školu suvremenog plesa Ane Maletić dostavljaju svoj OIB radi aktiviranja (putem e-mail adrese: skola@skolaanemaletic.hr).
Učenici obavezno moraju pribaviti svoj elektronički identitet (CARNet) u općeobrazovnoj školi (osnovnoj ili srednjoj, ovisno koju učenik pohađa).
Elektronički identitet se sastoji od korisničkog imena i lozinke. Nakon prve prijave učenik dobiva PIN na broj mobitela.Nakon aktiviranja i prijave u sustav pomoću elektroničkog identiteta mogu prijaviti željeni program. 
Sve ostale informacije možete dobiti u brošuri Idemo u srednju (u privitku).

 

UČENICI SE PRIJAVLJUJU I UPISUJU U PRIPREMNI I I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. ELEKTRONIČKIM NAČINOM PUTEM MREŽNE STRANICE NACIONALNOG INFORMACIJSKOG SUSTAVA PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE www.upisi.hr, A NA TEMELJU NATJEČAJA KOJI OBJAVLJUJE ŠKOLA.

 

LJETNI UPISNI ROK

Početak prijava kandidata u sustav 25.05.2017.
Početak prijava obrazovnih programa 26.06.2017.
Za pristup audiciji potrebno je u Školu donijeti: nalaz i mišljenje specijaliste ortopeda (sukladno Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole), fotografiju radi lakšeg utvrđivanja identiteta te ispuniti Prijavnicu za prijamni ispit.
Završetak prijave obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere 02.07.2017. 
Audicije će se održati:
03.07.2017. u:10:00 sati za 1. razred srednje škole 
04.07.2017. u 10:00 sati za Pripremni razred
Rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika (stručno mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruje dodatna prava za upis)  26.06.2017.
Dostava osobnih dokumenata i svjedodžbi za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja RH 25.05.2017.-26.06.2017.
Završetak prigovora na unesene osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju koji se ostvaruju dodatna prava za upis 06-07.07.2017.
Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete 10.07.2017. 
Početak ispisa prijavnica 10.07.2017.
Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica; Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete ili dostavili prijavnice 12.07.2017.
Objava konačnih ljestvica poretka 13.07.2017.
Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja: liječnička svjedodžba specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za ovo zanimanje (iznimno, potvrda liječnika opće/obiteljske medicine, a specijaliste medicine rada do kraja prvog polugodišta); Dostava potpisanog obrasca o upisu u pripremni ili I. razred srednje škole (upisnice) u srednju školu u koju se učenik upisao 13.07.2017.
Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok 21.07.2017.
Službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok 11.08.2017.

 

PRIJAVA KANDIDATA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

LJETNI UPISNI ROK

Kandidati s teškoćama u razvoju prijavljuju se u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te iskazuju svoj odabir s liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe 25.05.-09.06.2017.

Dostava osobnih dokumenata i svjedodžbi za kandidate s teškoćama u razvoju izvan redovitog sustava obrazovanja RH Središnjem prijavnom uredu 25.05-16.06.2017.

Upisna povjerenstva Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba unose navedene odabire u sustav NISpuSŠ 25.05.-16.06.2017.

Zatvaranje mogućnosti unosa odabira kandidata 16.06.2017

provođenje dodatnih provjera za učenike s teškoćama u razvoju i unos rezultata u sustav 19.-20.06.2017.

Rangiranje kandidata s teškoćama u razvoju sukladno listama prioriteta. 21.06.2017.

Smanjenje upisnih kvota razrednih odjela pojedinih obrazovnih programa 23.06.2017.

 

POSTUPAK PODNOŠENJA I RJEŠAVANJA PRIGOVORA

Učenici i ostali kandidati mogu podnositi usmene i pisane prigovore tijekom provedbe postupka prijava i upisa učenika u I. razred srednje škole.

Redoviti učenik osnovne škole u RH može usmeno prigovoriti svom razredniku zbog netočno navedenih zaključnih ocjena iz nastavnih predmeta, osobnih podataka ili podataka na temelju kojih se ostvaruju dodatna prava za upis i zatražiti njihov ispravak.

Kandidat koji nema status redovitog učenika osnovne škole u RH (kandidat koji osnovno obrazovanje završava ili je završio u inozemstvu ili drugim obrazovnim sustavima; kandidat koji nije s pozitivnim uspjehom završio prvi razred srednje škole u RH, ispisao se te želi ponovno upisati prvi razred u drugome obrazovnom programu; kandidat koji je prethodne školske godine završio osnovno obrazovanje u RH, ali nije upisao srednju školu) može zbog netočno unesenih ocjena ili osobnih podataka usmeno prigovoriti Središnjem prijamnom uredu koji je unio podatke.

U slučaju da nisu ispravljeni netočno uneseni podaci, učenici i ostali kandidati mogu podnijeti pisani prigovor CARNetovoj službi na obrascu za prigovor koji je dostupan na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a.

U slučaju da učenik pri ocjenjivanju ispita sposobnosti i darovitosti nije zadovoljan ocjenom, može podnijeti prigovor pisanim putem našoj Školi.

 

PRIJAVA I UPIS UČENIKA U SREDNJU ŠKOLU

Učenici koji osnovno obrazovanje završavaju kao redoviti učenici osnovne škole u RH u školskoj godini 2016./2017. prijavljuju se u NISpuSŠ sukladno „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.-Idemo u srednju“.

Učenici koji osnovno obrazovanje ne završavaju kao redoviti učenici osnovne škole u RH (kandidat koji osnovno obrazovanje završava ili je završio u inozemstvu ili drugim obrazovnim sustavima; kandidat koji nije s pozitivnim uspjehom završio prvi razred srednje škole u RH, ispisao se te želi ponovno upisati prvi razred u drugome obrazovnom programu; kandidat koji je prethodne školske godine završio osnovno obrazovanje u RH, ali nije upisao srednju školu) prijavljuju se Središnjem prijavnom uredu kako je navedeno u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.-Idemo u srednju“

Učenici koji se žele upisati u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018., a stekli su svjedodžbe koje nisu izdane u RH, dužni su pokrenuti postupak priznavanja završenog osnovnog obrazovanja. Postupak priznavanja provodi školska ustanova u koju se podnositelj zahtjeva upisuje.

Dokumenti koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja (potvrda školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) srednje škole donose se u školu u kojoj učenik ostvaruje pravo upisa. Oni koji ne dostave, gube pravo upisa u ljetnom roku te se na jesenskom mogu kandidirati za upis u preostala slobodna upisna mjesta.

Upisnica koja je dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ (www.upisi.hr) mora biti vlastoručno potpisana (i učenik i roditelj/skrbnik) te dostaviti u Školu.

Ako učenik zbog opravdanih razloga nije u mogućnosti u propisanim rokovima dostaviti potpisanu upisnicu, dužan ga je dostaviti roditelj/skrbnik ili opunomoćenik.

 

PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Vrednovanje uspjeha za upis u programe plesne umjetnosti

Kandidatu koji je uspješno završio osnovno plesno obrazovanje ili pripremni razred vrednuju se:

Zajednički, dodatni i poseban element vrednovanja
Opći uspjeh iz četvrtoga razreda plesne ili pripremnog razreda
Konačni rezultati ostvareni na prijamnome ispitu plesne darovitosti koji uključuje uspjeh iz glavnih plesnih predmeta.

Na taj način moguće je steći najviše 200 bodova.

Na temelju prijamnog ispita za pripremni razred moguće je steći najviše 120, a minimalni prag je 70 bodova.

Na temelju prijamnog ispita za.  I. razred srednje moguće je steći najviše 115, a minimalni prag je 70 bodova.

Izbor kandidata za upis utvrđuje se i na temelju zdravstvene sposobnosti kandidata (donijeti potvrdu liječnika specijalista-ortopeda na audiciju.; liječničku svjedodžbu medicine rada (zajedno s upisnicom 13.07.), iznimno, potvrdu liječnika opće/obiteljske medicine, a specijaliste medicine rada do kraja prvog polugodišta).

Na temelju audicije kandidat može ostvariti ocjenu „položio“ ili „nije položio“.

Škola može utvrditi minimalni broj bodova potrebnih za prijavu kandidata koji se primjenjuje tijekom cijeloga upisnog postupka.

Vrednovanje uspjeha iznimno darovitih kandidata

Na temelju iznimne darovitosti (audicija), uz suglasnost Nastavničkog vijeća, u pripremni/I. razred srednje može se upisati i kandidat koji nije završio osmi razred općeobrazovne škole.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 7. 6. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju