preskoči na sadržaj

Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

PODRŠKA U SUOČAVANJU SA STRESOM USLIJED PANDEMIJE I POTRESA

Autor: Marija Bajo, 4. 1. 2021.

Dragi roditelji i učenici,

Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba je objavila podršku za suočavanje sa stresom uslijed potresa i pandemije. U prilogu vijesti ćete pronaći dokument preuzet s njihove web stranice // https://www.poliklinika-djeca.hr/, kao i letke iz brošure Ureda za postupanje u kriznim situacijama Zagreb.

Također, dijelimo vam poveznicu na kojoj možete preuzeti sadržaje koji uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom. Platformu je izradilo Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba tijekom i nakon COVID-19 krize i potresa // https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/podrska-u-suocavanju-sa-stresom-uslijed-pandemije-i-potresa-pozivamo-vas-da-besplatno-preuzmete-sadrzaje-s-platforme-grada-zagreba-podrska-na-dlanu/

U sklopu projekta “BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu koje možete preuzeti u prilogu vijesti. 

"Svjesni situacije koje je pred mlade u Hrvatskoj stavila pandemija koronavirusa, te izazova koje je donijelo "novo normalno" željeli smo doznati koji su njihovi najveći problemi, te dobiti izravna saznanja o utjecaju pandemije na njihove živote i mentalno zdravlje. Uvidjeli smo potrebu za sustavnom i stručnom podrškom mladima, te se u suradnji sa Hrvatskom psihološkom komorom pokreću linije za telefonsko savjetovanje mladih. Radi se o sveukupno 21 liniji koje će biti otvorene u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu unutar projekta "Brini o sebi – Budi dobro – Proživi Covid". Mladima želimo poručiti kako ih razumijemo, te se nadamo da će im ovaj vid podrške biti jedan od načina za lakše prebrođivanje trenutačne situacije." – poručila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

U slučaju potrebe i bilo kakvih pitanja, tijekom učeničkih praznika, možete se javiti pedagoginji Škole na broj 091/4449829 radnim danom od 9 do 13 sati ili na email kristina.sliskovic@skole.hr.
POSJETITE
 
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb / Laginjina 13, HR-10000 Zagreb / www.ss-suvremenogplesa-amaletic-zg.skole.hr / ured@ss-suvremenogplesa-amaletic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju